вівторок, 14 березня 2023 р.

Шевченко - наша гордість і слава

 


 


 Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні.

Погано дуже, страх погано!

В оцій пустині пропадать.

А ще поганше на Україні

Дивитись, плакать - і мовчать!

А як не бачить того лиха,

То скрізь здається любо, тихо,

І на Україні добро.

Меж горами старий Дніпро,

Неначе в молоці дитина,

Красується, любується на всю

Україну.

   9 березня минає 209 років від дня народження великого українського поета, прозаїка та художника Тараса Григоровича Шевченка.

  Слово Кобзаря - величне, пророче; воно яскраво відображає волелюбні настрої українського народу, вчить кожного з нас мислити і діяти, боротися і перемагати! Пронизані любов’ю до України та прагненням зробити гідним життя свого народу, із глибини минулого звучать невмирущі слова Тараса і сьогодні, коли ми захищаємо від ворорга свій власний дім - вільну, незалежну, демократичну державу.

  Тож будьмо разом - в мирі, злагоді та єдності. Творімо країну, про яку мріяв, за яку боровся і страждав, яку возвеличував у своїх творах Великий Кобзар! Ім’я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлено пам’ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім’ям в Україні названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста... В бібліотеці  біля книжкової виставки: «Шевченко - наша гордість, слава» пройшов поетичний вернісаж: «Віршів віночок від Тараса».

            Благословенна та година , коли дитя читає « Кобзаря».

 Вірші Тараса Григоровича Шевченка повинен знати кожен, адже “Кобзар” – це друга Біблія для українців. Розгортаєш, і: “Ну що б, здавалося слова… Слова та голос – більш нічого. А серце б’ється – ожива, як їх почуєш…”. 

І слова Шевченка – справді особливі, зокрема тим, що актуальні й досі...

Користувачі бібліотеки Дацько Арсен, Мельник Злата і Хаєцький Владислав взяли участь у онлайн марафоні  # Хмельниччина_ читає_ Шевченка_2023




Немає коментарів:

Дописати коментар