вівторок, 10 червня 2025 р.

Інформхвилина «Королева червня – полуниця»

 


      Полуниця по праву називається королевою ягід на будь-які садовій ділянці. Тому пропонуємо дізнатися про цю ягідну культуру більше.
Журнал «Дім. Сад. Город», дає поради як висаджувати суницю навесні, влітку і восени, які саме добрива вносити, і що потрібно, щоб зберігалася волога і поживні речовини, і щоб давала хороший врожай.

 Виявляється, найурожайніший сорт полуниці - американської селекції Кабрілло, він переважає італійські сорти: Альбіон, Сан Андреас за смаковими якостями, розміром і товарним виглядом. Про це можна дізналася прочитавши статтю «У пошуках суничних скарбів» у журналі «Дім. Сад. Город», №8, 2020 рік, с.20».

  Із секретами вирощування високих врожаїв суниці, а саме: «Мальва»,  «Альбіон», «Флоренс» розповідається в журналі «Сад і город» №4, 2021 рік, с. 16-17.

     Звертаємо  увагу любителів цієї ягоди на найбільш незвичайні сорти, врожай яких можна отримувати протягом цілого року, пересаджуючи кущі в теплицю на холодний період. І навіть на підвіконня. Ці сорти, висаджені у горщики або ящики, взимку теж плодоносять. Один із таких сортів – «Евенс 2».

 Для тих, хто хоче крім ягід отримувати і «вау – ефект» представляємо статті із журналів, які пропонують вирощувати полуницю у підвішеній корзинці, висаджуючи  гібриди-рослини, які плодоносять з весни і до глибокої осені.


Споживання ягід полуниці
 дає змогу запобігти розвитку різних захворювань. Ці ягоди стабілізують рівень цукру в крові, поліпшують зір.

   У п’яти середніх ягодах полуниці  міститься стільки вітаміну С, скільки в одному апельсині.





Ця смачна, запашна ягода, яка підкорила весь світ, слугує незамінним доповненням для приготування оригінальних десертів і прикрашає найрізноманітніші страви на нашому столі. Тому,  щоб потішити близьких оригінальними тортами, тістечками та вразити гостей вишуканими стравами з додаванням цієї ягоди пропонуваємо переглянути  рецепти  в журналі «Добра кухня».

Немає коментарів:

Дописати коментар