Полуниця по праву називається королевою ягід на
будь-які садовій ділянці. Тому пропонуємо дізнатися про цю ягідну
культуру більше.
Журнал «Дім.
Сад. Город», дає поради як висаджувати суницю навесні, влітку і восени, які
саме добрива вносити, і що потрібно, щоб зберігалася волога і поживні речовини,
і щоб давала хороший врожай.
Виявляється, найурожайніший сорт полуниці - американської селекції Кабрілло, він переважає італійські сорти: Альбіон, Сан Андреас за смаковими якостями, розміром і товарним виглядом. Про це можна дізналася прочитавши статтю «У пошуках суничних скарбів» у журналі «Дім. Сад. Город», №8, 2020 рік, с.20».
Із секретами вирощування високих врожаїв суниці, а саме: «Мальва», «Альбіон»,
«Флоренс» розповідається в журналі «Сад і город» №4, 2021 рік, с. 16-17.
Звертаємо увагу любителів цієї ягоди на
найбільш незвичайні сорти, врожай яких можна отримувати протягом цілого року,
пересаджуючи кущі в теплицю на холодний період. І навіть на підвіконня. Ці
сорти, висаджені у горщики або ящики, взимку теж плодоносять. Один із таких
сортів – «Евенс 2».
Для тих, хто хоче крім ягід отримувати
і «вау – ефект» представляємо статті із журналів, які пропонують вирощувати
полуницю у підвішеній корзинці, висаджуючи гібриди-рослини, які плодоносять
з весни і до глибокої осені.
У п’яти середніх ягодах полуниці міститься стільки вітаміну С, скільки в одному апельсині.
Ця смачна, запашна ягода, яка підкорила весь світ, слугує незамінним доповненням для приготування оригінальних десертів і прикрашає найрізноманітніші страви на нашому столі. Тому, щоб потішити близьких оригінальними тортами, тістечками та вразити гостей вишуканими стравами з додаванням цієї ягоди пропонуваємо переглянути рецепти в журналі «Добра кухня».
Немає коментарів:
Дописати коментар