середа, 28 серпня 2024 р.

Книжкова виставка " Живі, поки пам'ятаємо"

  Щороку 29 серпня наша країна відзначає День пам'яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. У цей день ми вшановуємо пам'ять воїнів, які віддали життя за Батьківщину.

Цей День пам’яті держава започаткувала в 2019 році. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.
Сьогодні ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць україни в сучасній російсько- українській війні від 2014 року. Назавжди залишиться в наших серцях пам'ять про наших земляків:
Сторожука Святослава Леонідовича
Дикунця Богдана Феофановича
Гаврилюка Богдана Анатолійовича
Працівники культури села Завадинці пропонують усім охочим переглянути добірку книжок, присвячених трагічним подіям на Донбасі і вшанувати загиблих героїв біля книжкової виставки «Живі, поки пам’ятаємо».








Немає коментарів:

Дописати коментар