пʼятниця, 28 червня 2024 р.

Основний закон моєї держави

 #День_в_календарі

28 червня Конституція України святкує свою 28-ту річницю. День Конституції України – державне свято України, яке закріплене в самій Конституції.
Ми Українці - народ, який поважає Закон і любить свою Батьківщину. 28 червня, 28 років тому ,наша країна отримала свій найважливіший Закон і головний документ – Конституцію, яка утвердила реальність української національної державності, визнала людину найвищою соціальною цінністю, дає не тільки можливість нам будувати свою державу, а й є також даниною пам’яті мільйонів українців, що віддали своє життя за Україну і зараз продовжують відстоювати той постулат, який записаний у 1-й статті Конституції: «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава».
До цієї дати працівниками культури села Завадинці організовано тематичну книжкову виставку «Основний закон моєї держави». На виставці представлена література із фонду бібліотеки, в якій висвітлюється історія української Конституції та конституційного процесу в Україні з найдавніших часів до сьогодення. А також книги про Пилипа Орлика (1672–1742) – державного діяча і дипломата, гетьмана Війська Запорізького, творця першої Конституції, відомої як «Конституція Пилипа Орлика» (1710). Адже саме її вважають першою українською Конституцією та однією з перших конституцій у Європі.
Запрошуємо завітати до нашої бібліотеки та збагатити свої знання з Конституції України!









Немає коментарів:

Дописати коментар