четвер, 25 листопада 2021 р.

День Гідності та Свободи

 

21 листопада відповідно до Указу Президента України відзначається День Гідності та Свободи — річниці початку доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Саме в цей день, на Майдані зібралися перші декілька сотень протестувальників. Це був день свободи, надії, свято вільних українців.

  Події, що відбувались з нашим суспільством на зламі 2013/14 років та відбуваються сьогодні, мають доленосне значення для України та українців.

   Святе Письмо говорить, що спочатку Бог розселив людей по всьому світу і кожному народу дав землю. Богом дана земля є святою і рідною. Тому її захист – це найперший обов’язок кожного народу.

Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь наших працелюбних і героїчних предків, які зберегли для нас нашу солов’їну мову, а нас самих наділили веселою вдачею, співучістю, працьовитістю та високою мораллю.

Ми можемо пишатися мальовничою природою, родючою землею, лагідним кліматом, безліччю корисних копалин і неповторної краси краєвидами.

Головне, що ми сьогодні маємо усвідомити: ми не пришельці на цій землі, наші предки її ні в кого не відбирали, ми, українці, на своїй землі і маємо таке глибоке коріння, що його не вирвати ніякими силами.

Бібліотекою оформлено виставку – екскурс «Гідність української нації» присвячену людям, які 21 листопада вийшли на Майдан висловити своє невдоволення владі.






Немає коментарів:

Дописати коментар