четвер, 17 червня 2021 р.

Виставка - букет " Півонія - символ любові і багатства"

 


  Півонії вважаються символом багатства, щедрості та великого кохання. Ці квіти виглядають яскраво, пишно і велично, але не вимагають ретельного догляду, тому стають улюбленцями багатьох садівників. Якщо ви теж обожнюєте півонії, то напевно захочете дізнатися про них щось нове і несподіване  тоді завітайте до нас у бібліотеку  де на вас чекає виставка – букет « Півонія – символ любові і багатства».

 Цікаві факти про півонії

1.  Жителі Греції впевнені, що квітка отримала свою назву від Пеона, який був учнем грецького бога лікування, Асклепія.

За легендою бог сильно розсердився на одного зі своїх підопічних за те, що той став кращим за вчителя, мав більше знань і хотів отруїти наставника. Пеон зміг врятувати молодого чоловіка, а щоб така ситуація не повторилася, перетворив юнака на гарну квітку.

2.Достеменно невідомо, коли цю рослину вперше було окультурено людиною. Можна лише стверджувати, що це сталося більш як 2000 років тому.

3.У сучасному світі існує близько 4500 сортів півоній, виведених ботаніками та садівниками.

 4. Багато людей впевнені, що аромат цієї рослини здатний знімати головний біль, полегшувати напади астми і усувати сильну депресію. З цією думкою важко не погодитися.

Якщо просто подивитися на цю чудову квітку, то миттєво піднімається настрій, а усі проблеми зникають. Про п'янкий запах півоній і говорити нічого.

5. У США існує спеціальна організація для любителів цих рослин. Вона заснувала унікальну премію за найкращий сорт півонії у дизайні ландшафту.

6. Півонія вважається світовим лідером за загальною кількістю бутонів під час квітнення. На одному кущі можна нарахувати до сотні квіток.

7. Ця рослина обрана державним символом в Індії та Китаї, оскільки уособлює собою благополуччя та процвітання. У американському штаті Індіана півонії шануються з тієї ж причини.

8. Багато людей знають, що на дванадцяту річницю весілля рекомендовано дарувати букет саме з цих квітів.

9. Зараз жодна модна весільна церемонія не обходиться без цих квітів. Їх використовують для виготовлення букета нареченої, а також прикрашають місце проведення свята, адже ці квіти символізують щасливе, безбідне і тривале родинне життя.

Якщо ви міркуєте над вибором рослин для клумби або не знаєте, які квіти подарувати близькій людині на свято, то зверніть увагу на півонії. Їх величезні оксамитові суцвіття і тонкий чарівний аромат передадуть ваші теплі почуття, а ще додатково принесуть у домівку успіх та добробут.














Немає коментарів:

Дописати коментар