пʼятницю, 8 березня 2024 р.

" Єднаймо душі словом Кобзаря"

 

Кожен народ має митця, який уособлює його перед світом. Для українців – це Тарас Шевченко. Пристрасне шевченкове слово пролунало тоді, коли на широких теренах території нашої держави все мовчало. І те мовчання загрожувало знищенням українському народові. Остап Вишня казав, що «Однієї людини вистачило, щоби врятувати цілий народ». Тарас Шевченко є людиною, масштаб якої співмірний із народом, нацією.

    Шевченко — це людина, яка боролася за свободу своєї нації. Його творчість була насичена болем, стражданням і любов’ю до України. Його поезія — це не просто слова, це відображення душі народу. У своїх віршах він показує нам, що справжнє багатство — це не золото, а любов і свобода.

Тарас Григорович вчора був героєм своєї доби, борцем за визволення рідної нації. Сьогодні він став символом національної самосвідомості та гордості українців. Його творчість змінювала світогляд людей, відкривала для них нові горизонти та дає надію на краще майбутнє.

  Тому Шевченко буде жити в наших серцях і душах завжди.

     До 210 – ї річниці з дня народження Т.Г. Шевченка ми оформили фото зону та книжкову виставку – вшанування «Єднаймо душі словом Кобзаря».









Немає коментарів:

Дописати коментар