четвер, 29 серпня 2024 р.

 #День_памяті

29 серпня працівники культури села Завадинці поклали квіти на могили  Героїв - односельчан: Сторожука Святослава Леонідовича, Дикунця Богдана Феофановича, Гаврилюка Богдана Анатолійовича 




















середа, 28 серпня 2024 р.

Книжкова виставка " Живі, поки пам'ятаємо"

  Щороку 29 серпня наша країна відзначає День пам'яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. У цей день ми вшановуємо пам'ять воїнів, які віддали життя за Батьківщину.

Цей День пам’яті держава започаткувала в 2019 році. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.
Сьогодні ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць україни в сучасній російсько- українській війні від 2014 року. Назавжди залишиться в наших серцях пам'ять про наших земляків:
Сторожука Святослава Леонідовича
Дикунця Богдана Феофановича
Гаврилюка Богдана Анатолійовича
Працівники культури села Завадинці пропонують усім охочим переглянути добірку книжок, присвячених трагічним подіям на Донбасі і вшанувати загиблих героїв біля книжкової виставки «Живі, поки пам’ятаємо».








Майстер - клас " Соняхи пам'яті"

  «Коли країну огорнула непроглядна темрява,

вони соняхами запалали на полях української журби».
А.Зелінський, військовий капелан
29 серпня – День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ми пам’ятаємо тих ГЕРОЇВ, які поклали своє життя, захищаючи Україну.
Символом пам’яті та скорботи за загиблими на Донбасі вкраїнськими героями став соняшник, адже біда сталася тоді, коли на полях цвіли квіти сонця. Вони, як і українські Герої, також були спалені війною.
Працівники культури села Завадинці, віддаючи шану полеглим синам України, провели майстер – клас з виготовлення квітки символа « Соняхи пам’яті». Адже сонях - це не просто символ мужності українських воїнів, це символ життя України. З чорним , як українська земля, зернятком, що обов'язково проросте, бо українці і далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.













субота, 24 серпня 2024 р.

"Україно моя, ти одна, як життя"

 #День_Незалежності_України

День Hезалежності України – одне з найголовніших свят нашої держави, свято кожного українця. Це свято пробуджує у нас бажання відчути себе частинкою України, її патріотом.
Наша бібліотека підготувала книжково-ілюстровану виставку: «Україно моя,ти одна, як життя» до Дня Hезалежності. Представлені книги про Україну, її народ, історію і сьогодення. Багато цікавого і нового можна відкрити для себе. Завітайте до нас у бібліотеку, ознайомтеся із виставкою, оберіть книги за власним вподобанням!














четвер, 22 серпня 2024 р.

Виготовлення обжинкового снопа

 Працівники культури села Завадинці разом з учасниками народного аматорського фольклорного колективу " Бабограй", провели майстер - клас по виготовленню обжинкового снопа" ВІд зернини до хлібини".















Майстер - клас "Наш стяг - пшениця у степах , під голубим склепінням неба"

 


22 серпня, в переддень святкування Дня Державного Прапора України, в бібліотеці села Завадинці , провели майстер-клас «Наш стяг - пшениця у степах, під голубим склепінням неба». Прапор виготовили з синьо жовтих кольорів , які є символом любові та поваги до нашої святині – прапора.

Поки виготовляли прапорці, прослухали цікаву історичну довідку про історію української символіки. Захід пройшов в атмосфері позитиву та гарного настрою.
















пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

Літо з цікавою книгою

 

 

Скоро  промайне  літечко  чарівне, чудове, і залишиться у спогадах про нього тільки теплий слід. Чудова пора року – літо! Час відпочинку, подорожей, знайомства з новими та цікавими книгами. Але бібліотека не тільки «дім» книг, але й територія захоплюючих та веселих розваг та творчості. Тут можна не тільки читати книги,  а також займатися творчістю: малювати, ліпити з пластиліну, майструвати з паперу, грати  в настільні ігри, подорожувати  онлайн.